24
mrt 14

Museumnieuws op internet

In afgelopen jaren heeft VidiNova internetfilms gemaakt voor enkele musea in Haarlem. Heel erg interessant. Dat wil zeggen, als je tenminste de internetfilm ziet als een communictaiemiddel om je doelgroep te bereiken. Het regelmatig bieden van nieuwsitems als film op het internet kan een grote schare " vaste kijkers" als gevolg hebben. Een dergelijke "wordt vervolgd-serie" zal binnen een uitgedacht concept een groot effect hebben.

Voor het Frans Hals museum en Teylers Museum zijn twee internetfilms gemaakt. De één als impressie met commentaren ("De Gouden Eeuw begint in Haarlem" in 2008) en de ander als introductie op een nieuwe expositie ("Tropisch Nederland" in 2010).

 

 

24
mrt 14

In de voetsporen van Frans Hals

 

Het is alweer een tijdje geleden, maar nog altijd de moeite waard om te vermelden.
Dat er in de 90-er jaren een prachige documentaire is gemaakt over Frans Hals willen we natuurlijk niet verzwijgen. 
Deze is indertijd op videocassette verschenen onder de titel "In de voetsporen van Frans Hals".
Verantwoordelijk hiervoor was indertijd het bedrijf Highlight uit Haarlem, dat deze opdracht heeft mogen uitvoeren, en dat onder leiding van Machiel Amorison. 
In de film wordt de grote meester gevolgd vanuit zijn geboortestad Antwerpen naar uiteindelijk Haarlem, waar hij zijn schildercarriere verder voortzette.
Dat we het Frans Hals museum in onze lijst mogen opnemen, daar zijn we natuurlijk trots op.

24
mrt 14

Het Edams museum, een huis vol verhalen

Toen we Peter Sluisman van het Edams museum contacteerden, was hij erg enthousiast en ook erg nieuwsgierig naar ons vimo concept. "Hoe kunnen jullie voor ons een dvd maken zonder dat wij over een budget hoeven te beschikken? Leg dat eens uit."

Lees meer...