24
mrt 14

VIMOplus, vimo concept, vimo's ... ?

{youtube}qN22zAWnjIQ{/youtube}

VIMOplus is een uitgever en producent uit Haarlem en vind haar basis in de samenwerking tussen BDS Media Projecten en VidiNova Productions.
Buiten de commerciele opdrachten die wij gezamenlijk doen, voeren wij ook projecten uit met een idealistisch karakter, e.e.a.  volgens ons unieke vimo-concept.
Wij gaan daarvoor partnerships aan met partijen en produceren in samenwerking vimo's  (videomodule = een op zich zelf staand kort filmpje handelend over een enkel onderwerp), die wij vervolgens verspreiden via diverse distributiekanalen voor dvd-verkoop en internet en televisie.
Als uitgevers en producenten investeren wij zelf in de vimo's. Van de partner vragen wij geen financiële, maar vooral een programma-inhoudelijke bijdrage.
Wil de partner een customized vimo voor eigen doeleinden (bijvoorbeeld voor de eigen website) dan kunnen we die tegen aantrekkelijke tarieven produceren, omdat we door de samenwerking al over veel beeldmateriaal beschikken en daaruit nieuw programmamateriaal kunnen samenstellen. 
Bovenstaand ziet u een voorbeeld van een vimo, één van de vele videomodules van VIMOplus.

Een voorbeeld is het label Dutch Century House, waarvoor een speciale website is opgericht.
Binnen dit project richten wij ons op de doelgroep van het Nederlands Cultureel Erfgoed
Wij gaan een partnership aan met een partij zoals een museum of een historische vereniging en produceren vimo's welke wij op dvd uitbrengen, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt van de partner en daarmee ondersteuning  geeft aan het NCE. Het vertonen van vimo's via internet en tv behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Leest u ook verder in onze vaste rubrieken op deze homepage?